Ondernemen1 okt '21 07:12Aangepast op 1 okt '21 08:38

Ondernemers moeten opnieuw steun terugbetalen

Auteur: BNR Webredactie

Een aantal bedrijven moet opnieuw TVL-steun terugbetalen, de tegemoetkoming in de vaste lasten die ze kregen tijdens de corona-uitbraak. Dat zeggen financieel adviseurs en werkgeversorganisaties tegen BNR. Het gaat vooral om ondernemingen die een aanvraag hebben ingediend als MKB-bedrijf, maar volgens Europese regels een grote onderneming zijn.

Volgens Christiaan Buizer, NOW- en TVL-specialist bij Grant Thornton, gaat het om bedrijven die participeren in andere bedrijven en internationaal actief zijn. 'Vaak kijken deze bedrijven naar alleen de eigen onderneming. Maar door deze regels moeten ze ook kijken naar de ondernemingen die aan hen vastzitten'.

Lees ook - Coronacrisis kost Nederland 82,1 miljard euro

Volgens Ondernemend Nederland gaat het om zeker 200 bedrijven. 'Dit begon in het vierde kwartaal van vorig jaar, en voor een aantal bedrijven is dit niet goed gegaan. We hebben de RVO gevraagd coulant te zijn met deze bedrijven.'

Overigens kunnen de bedrijven een nieuwe aanvraag voor TVL-steun doen. Maar daarvoor moet eerst het eerder ontvangen bedrag teruggestort worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen