Ondernemen29 nov '21 15:52Aangepast op 29 nov '21 18:51

Jack Dorsey stapt op als CEO van Twitter

Auteur: BNR Webredactie

Twitter-topman Jack Dorsey stapt op als CEO bij berichtendienst Twitter. Dorsey en de rest van het bestuur hebben unaniem bepaald dat CTO Parag Agrawal hem per direct opvolgt. Volgens persbureau Reuters is het vertrek van Dorsey al een jaar in de maak.

Dorsey maakte zijn vertrek bekend via Twitter, nadat verschillende Amerikaanse media er al over hadden bericht. De 45-jarige Dorsey is één van de oprichters van Twitter en was van 2006 tot en met 2008 al eens topman. In 2015 werd hij dat opnieuw. In de tussentijd richtte Dorsey betalingsbedrijf Square op, waarvan hij ook topman was. Daarmee was Dorsey in de zeldzame positie de leiding te hebben over twee beursgenoteerde bedrijven.

Verklaring

Voor beursstrateeg van Stroeve Lemberger Wim Zwanenburg kwam het vertrek van Dorsey als een verrassing. 'Hoewel er ook al langere tijd kritiek is vanuit activistische aandeelhouders, omdat hij zijn aandacht verdeelt als CEO van Twitter en van Square.'

Luister ook | Bol.com mogelijk volgend jaar naar de beurs

Dorsey schrijft zelf over zijn vertrek dat hij gelooft dat een bedrijf beperkt wordt als de oprichter al te lang aan het roer staat. Social media-expert Jeanet Bathoorn gelooft die verklaring niet helemaal. 'Fundamenteel gezien heeft hij gelijk, maar op dit moment zullen er andere redenen zijn. Hij is vijftien jaar geleden begonnen als oprichter, dus dit had hij beter in 2008 of 2009 kunnen doen.'

Wall Street

Beleggers op Wall Street reageerden positief op het bericht dat Dorsey zou vertrekken. Het aandeel stond na enkele minuten ruim acht procent in de plus.

(Thaddaeus McAdams/Shutterstock)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen