Ondernemen5 mei '22 13:45Aangepast op 5 mei '22 16:30

Investeerders willen 7 miljard dollar steken in overname Twitter, Musk mogelijk CEO

Auteur: BNR Webredactie

Tesla-topman Elon Musk heeft van investeerders toezeggingen ter waarde van ruim 7 miljard dollar binnengehaald voor zijn overname van Twitter. Dat valt op te maken uit een officieel document dat Musk indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Volgens CNBC wordt Elon Musk tijdelijk CEO van Twitter als de deal over de overname van het platform slaagt.

(Rafael Henrique / SOPA Images/Sipa USA)

Volgens presentator Jelle Maasbach van BNR's AEX Factor is een mogelijk CEO-schap 'heel bijzonder. We kennen Musk als het grote brein achter Tesla. Het geeft investeerders wel vertrouwen. Veel beleggers zijn blij en zien in hem een toegewijde topman.' Maasbach voorziet wel een bijltjesdag onder directieleden wanneer Musk daar de scepter zwaait.

Oracle-oprichter Larry Ellison heeft gezegd 1 miljard dollar in de overname te steken. Ook cryptobedrijf Binance doet mee en is goed voor 500 miljoen dollar. Huidig Twitter-investeerder prins Al-Waleed bin Talal al-Saud uit Saoedi-Arabië wil zijn aandelen behouden. Dat zijn er zo'n 35 miljoen die tegen de door Musk geboden prijs van 54,20 dollar per aandeel in totaal zo'n 1,9 miljard dollar waard zijn.

Lees ook | Musk wil commerciële en politieke Twittergebruikers laten betalen

44 miljard dollar voor alle aandelen

Musk praat nog met andere bestaande aandeelhouders, waaronder Twitter-oprichter Jack Dorsey, of zij ook aandeelhouder willen blijven. Als dat zo is heeft Musk minder geld nodig voor de overname. Die kost hem 44 miljard dollar als hij alle aandelen over zou nemen. Musk verkocht onlangs al voor 8,5 miljard aan Tesla-aandelen om de overname te bekostigen.

Verder valt uit het document op te maken dat een lening die Musk van Morgan Stanley kan krijgen met zijn Tesla-aandelen als onderpand is verlaagd. Eerder zou Musk 12,5 miljard dollar lenen van de bank, nu wordt dat 6,25 miljard dollar.

Lees ook | Musk verkoopt voor miljarden aan Tesla-aandelen na Twitter-bod


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen