Ondernemen9 jun '22 12:58

Nederland is 'unicorn' rijker: Backbase ontvangt enorme investering

Auteur: BNR Webredactie

Nederland is een zogeheten 'unicorn' rijker. Het Amsterdamse bedrijf Backbase heeft een investering van 120 miljoen euro ontvangen, waardoor het in één klap 2,5 miljard euro waard is geworden. Daarmee schaart de start-up zich tussen andere unicorns zoals Bunq, Mollie en Messagebird.

Het Amerikaanse Motive Partners investeert 120 miljoen euro in het bedrijf op het moment dat de techsector kampt met tegenwind, schrijft het FD. Backbase helpt banken met het opzetten van internetbankieren en mobiel bankieren. Het in 2003 opgerichte Amsterdamse bedrijf legt een soort schil om de vaak verouderde software van banken en helpt ze op die manier toch te vernieuwen. Tot de meer dan honderdvijftig klanten van het bedrijf behoren onder meer ABN AMRO, Deutsche Bank, ING en Société Générale.

Backbase heeft onder andere ING als klant voor hun software.
Backbase heeft onder andere ING als klant voor hun software. (ANP / Flip Franssen)

Opschalen

Jouk Pleiter, oprichter en CEO van Backbase, besloot om in zee te gaan omdat hij nog verder door wilde schalen met zijn bedrijf. 'We gingen van 20 miljoen naar ruim 200 miljoen euro omzet in een jaar. We kregen steeds meer vertrouwen. En dan kom je op een moment dat je steeds verder kan opschalen en wereldwijd een serieus marktaandeel kan pakken. Dan is het belangrijk om een sterke balanspositie te hebben en je wil vooruit kunnen investeren, om het marktaandeel te versterken', aldus Pleiter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen