Ondernemen12 sep '22 13:54

Arcadis breidt uit in Duitsland, beurs reageert positief

Auteur: BNR Webredactie

Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft zijn positie in Duitsland uitgebreid. Het bedrijf neemt de aandelen over van Giftge Consult, een advieskantoor dat actief is op het gebied van energietransitie. Arcadis ziet dit als een belangrijke groeimarkt voor zijn ingenieurs- en adviesdiensten.

Image
(Arcadis)

Giftge Consokut telt nu 60 medewerkers en heeft een sterke relatie met Duitse beheerders van transportinfrastructuur en energietransmissiesystemen. Het is de bedoeling dat het bedrijf op termijn volledig zal opgaan in Arcadis.

Energietransitie

Beide partijen werken al langer samen. 'Zo willen we het ook graag hebben. Eerst samenwerken met een bedrijf om vervolgens een beslissing als deze te kunnen nemen', zegt topman Peter Oosterveer tegen BNR. 'Giftge geeft ons bepaalde kennis waarmee we ons in Duitsland en internationaal kunnen versterken. Oosterveer ziet vooral potentie op het gebied van energietransitie wat mede door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland in een stroomversnelling is gekomen.'

Duitsland is een interessante markt voor Arcadis, waar het al langer opereert. 'We hebben hier al 800 man aan het werk, maar in Duitsland willen we bereiken wat we in Nederland al hebben.' Nieuwe overnames sluit de topman daarom niet uit.

Lees ook | Onderzoeksinstituut: Duitse economie wacht recessie deze winter

De overname past precies in de strategie van Arcadis, zegt Oosterveer. 'We richten ons met name op het weerbaar maken van de omgeving en de energietransitie en het geven van advies op dit gebied.' Een recente overname in Canada past hier ook bij, evenals het bezoek van koningin Maxima aan de Verenigde Staten waar Arcadis ook bij aanwezig was. 'Amerika is heel interessant voor ons, het was dan ook een zeer geslaagd bezoek.'

Beurs reageert

In de MidKap won Arcadis 2,6 procent na de aankondiging van een kleine overname in Duitsland. Laadpalenmaker Alfen sloot de rij met een verlies van 6,7 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen