Ondernemen19 nov '22 10:32

Bank adviseert horeca beter te tappen

Auteur: Julian Verbeek

Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat in de Nederlandse horeca jaarlijks tussen tussen de 15 en 37 miljoen liter bier wordt verspild. Nu de kosten in de horeca aan alle kanten stijgen, draagt de bank ondernemers oplossingen aan om bierverspilling tegen te gaan zodat er meer in het vat zit.

ABN AMRO helpt ondernemers tapverlies tegen te gaan.
ABN AMRO helpt ondernemers tapverlies tegen te gaan. (ANP / Patricia Rehe)

'De bierprijs is sinds januari 2021 met ongeveer 11 procent gestegen', zegt Ward van der Stee sectoranalist binnen Sector Expertise bij ABN AMRO. Dat loont de moeite het gemiddelde tapverlies van ongeveer 4 en 10 procent terug te drinken. 'Op een vijftig liter vat, zijn dat al gouw 14 vaasjes, dat is met een gemiddelde bierprijs van 3,40 ongeveer 45 euro aan omzet.'

Betere opleiding

De bank raadt horeca-ondernemers aan het personeel goed op te leiden, Van der Stee 'bij slecht tappen gaat een hoop bier verloren'. Daarnaast kan er door niet te lange leidingen te gebruiken worden voorkomen dat bier als het niet getapt wordt snel vergaat. Ondernemers kunnen zichzelf ook een dienst bewijzen door hun bestellingen goed te plannen, een grote bezorging is goedkoper dan meerdere kleine.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen