ZZP22 aug '17 18:29

Asscher vindt beleid Deliveroo 'niet sociaal'

Auteur: Jolijn Mes

Deliveroo is slecht bezig, zegt minister Asscher van Sociale Zaken. Die bezorgdienst wil alle medewerkers in loondienst vervangen door zzp’ers.

HH/Julien Mattia
HH/Julien Mattia

De koeriers allemaal zelfstandig laten werken is niet alleen beter voor het bedrijf, maar ook voor de koeriers, zegt directeur Philip Padberg. Een bezorger in zzp-verband krijgt namelijk vijf euro per bezorging en kan zo ‘vele malen meer’ overhouden dan in loondienst, waar een minimumloon van bijna zes euro per uur geldt.

Lees ook: Slavenarbeid anno 2017

De koerier heeft ook de vrijheid om voor meerdere opdrachtgevers te werken. En: de bezorgers die in loondienst willen blijven, mogen dat.

Reactie Asscher

Asscher vindt het helemaal niks: 'De jongens en meisjes die door de stad fietsen en zelf maar hun verzekering moeten regelen en zelf bij de belastingdienst moeten aangeven dat ze zogenaamd zzp’er zijn… dat is natuurlijk onzin. Echt een keuze die ik niet sociaal vind.' Hij wil sowieso meer vast werk en minder flexwerk. Zijn ministerie onderzoekt of de schakeling van Deliveroo juridisch onmogelijk kan worden gemaakt, maar dat is knap lastig, zegt hij.

Lees ook: Zzp'ers: eigen keuze of noodzaak?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen