Onderwijs17 jun '20 11:07

Noodplan onderwijs grote steden

Auteur: BNR Webredactie

De vier grote steden en Almere mogen van minister Slob 114 miljoen euro verdelen om het lerarentekort in het basisonderwijs aan te pakken. PO in Actie is tevreden over de noodmaatregelen, maar wil ook dat aan de rest van het land gedacht wordt. 'Het is niet voor niets een noodplan', zegt oprichter Paul de Brouwer van PO in Actie.

( ANP Piroschka van de Wouw)

Luister ook | Arie Slob: genoeg leraren voor opening scholen

2028 wordt nóg erger

Volgens De Brouwer laten de ramingen zien dat het nu de grote steden zijn, maar dat in 2028 geen enkel gebied in Nederland 'groen gekleurd zal zijn'. En dat vraagt om structurele investeringen. Volgens De Brouwer blijkt niet dat het ministerie van Onderwijs daar de afgelopen jaren over heeft nagedacht. 'Er is wat geïnvesteerd in loon, maar het is bij lange na niet genoeg, het is echt tijd voor een landelijk structureel beleid. Slob ontkomt niet aan meer investeringen'.

De Brouwer merkt daarbij wel op dat het niet alleen salaris is waardoor leraren weglopen - het schort vaak ook aan de begeleiding van jonge leraren. 'Er is geen quick fix, er is veel meer aan de hand, maar salaris is een behoorlijke prikkel'.

Luister ook | Onderwijsraad pleit voor investeringen in onderwijs


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen