Onderwijs12 sep '22 16:32Aangepast op 15 sep '22 14:40

Leerlingen wachten nog op schoolboeken door personeelstekorten

Auteur: ANP

Het nieuwe schooljaar is al een tijdje bezig, maar leerlingen hebben nog niet alle schoolboeken ontvangen. Sommige boeken krijgen ze misschien pas eind oktober, rond de herfstvakantie. De vertraging komt doordat uitgeverijen kampen met 'problemen op de arbeidsmarkt en in de logistieke keten'. Schoolboekendistributeur Iddink Group meldt dat vandaag na een bericht in het Onderwijsblad van de Algemene Onderwijsbond (AOb).

Image
(Unsplash)

Iddink Group heeft scholen gisteren een bericht gestuurd. 'Wij werken met man en macht aan het voltooien van de naleveringen, maar kunnen niet leveren wat er niet is', laat de distributeur weten. Het bedrijf zegt dat er 'echt incompleter is geleverd dan gebruikelijk, en daar hebben uw leerlingen en docenten natuurlijk last van'. Het bedrijf wordt naar eigen zeggen overspoeld met telefoontjes, 'extra bellen of mailen heeft geen zin'.

Lees ook | Werkloosheid gestegen afgelopen maand, maar blijft historisch laag

Scholen hebben een link gekregen naar pdf-bestanden met de eerste hoofdstukken van de ontbrekende boeken. Daardoor hoeven de lessen geen vertraging op te lopen.

De belangrijkste andere distributeur van schoolboeken, Van Dijk uit Kampen, heeft voor scholieren een melding op de site gezet: 'Is jouw pakket of een setje niet compleet? Een aantal titels ontvangen wij pas later van de uitgever.' De leerlingen kunnen op een speciale pagina alvast aan de slag gaan met de lesstof.

Lees ook | Scholen dreigen te bezwijken onder vluchtelingenstroom


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen