Personal Finance12 mei '15 08:29Aangepast op 12 mei '15 09:15

Van Rijn lijkt op de goede weg met pgb

Auteur: Thijs Baas

De protesten tegen de pgb-problemen zijn begrijpelijk, maar ze zouden niet nodig zijn als mensen beter gebruik zouden maken van de mogelijkheden om tot spoedbetalingen te komen, zegt Cynthia Vogeler van Per Saldo, de belangenvereniging van pgb-houders.

De meeste mensen die zich melden omdat een uitbetaling niet of te laat tot stand is gekomen, hebben de betaling volgens Vogeler binnen een week op de rekening. "Maar wij gaan wat dat betreft voor 100 procent van de uitbetaling, want dat is haalbaar. Ik hoop dat alle mensen die in de problemen zitten heel snel uitbetaald worden. Het gaat absoluut de goede kant op. In januari waren er nog 16.000 spoedbetalingen nodig, in april waren het er 800."

 

 

Hoewel de afgelopen weken al veel is verbeterd, is Vogeler ervan overtuigd dat het systeem veel te ingewikkeld is gemaakt, waardoor de kosten de pan uitrijzen. "Er zijn heel veel variabelen en afhankelijke partijen die steeds weer een stokje moeten doorgeven. Het is net een estafette en de kans dat een stokje valt is heel groot. Vervolgens kan niemand verder en dat gebeurt nu veel. Dagelijks komen er nog tientallen binnen. Gelukkig met een sterke afname, maar we zijn er nog niet."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen