Personal Finance6 jan '15 08:07Aangepast op 6 jan '15 08:31

'Geen grote veranderingen op je loonstrookje in 2015'

Auteur: BNR Webredactie

Wat betekenen de maatregelen van het kabinet voor jouw inkomen? De veranderingen van het loonstrookje worden later vandaag bekend.

Foto: ANP
Foto: ANP

 

“Buiten de reguliere veranderingen met tarieven en dergelijke is de grootste verandering eigenlijk de invoering van de verplichte werkkostenregeling per 2015", vertelt belastingadviseur Rens van Oers op BNR.

Correcte administratie
Kijken mensen wel naar hun hele loonstrook of kijkt men alleen maar naar het bedrag dat onderaan de streep overblijft? Van Oers denkt het laatste: “Wellicht zal een handjevol mensen op details zoeken of het allemaal correct berekend wordt. Maar doorgaans kunnen mensen erop vertrouwen dat hun werkgever een correctie salarisadministratie voert. Dat is ook een van de redenen dat er een loonstrook is. Dat vloeit voort uit de verplichting een correcte administratie te voeren.”

Marginale verschillen
Wat er voor werknemers in financieel opzicht verandert in het nieuwe jaar verschilt van persoon tot persoon. Van Oers: “Ik denk dat je niet alleen moet kijken naar het loonstrookje maar ook naar de samenhang met andere veranderingen in wetgeving, zoals bijvoorbeeld op toeslagengebied. Per individu kan het heel erg verschillen wat de impact zal zijn in 2015 op de veranderingen van het nettoloon. Alleen zullen de meeste veranderingen erg marginaal zijn, verwacht ik.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen