Personal Finance17 aug '15 11:45Aangepast op 17 aug '15 16:40

Drukte bij studentenbalie op Schiphol

Auteur: Mark Hulstein

Er komen steeds meer buitenlandse studenten naar ons land. De Universiteit van Amsterdam rekent dit collegejaar op zeker 3500. Om al die nieuwkomers snel wegwijs te maken, is er op Schiphol een speciale balie om ze op te vangen.

De balie is een initiatief van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Bij de balie worden de studenten, met honderd verschillende nationaliteiten, opgevangen en kunnen ze in bussen direct doorreizen naar Science Park in Amsterdam. Daar wordt vervolgens al het andere noodzakelijke geregeld voor ze, zoals een bankrekening en de inschrijving bij de gemeente. Ook krijgen ze meteen de sleutel van hun nieuwe studentenkamer.

Grote drukte
BNR-verslaggever Martijn de Rijk was maandagochtend bij de balie op Schiphol en stuitte daar al op grote drukte. "Je moet je voorstellen dat er iedere keer een groep langzaam binnendruppelt en dan worden ze langzaam richting een bus begeleid als het er een stuk of dertig, veertig zijn." De grote toestroom aan studenten zorgt ook voor irritatie. Medewerkers van andere balies zouden nog moeilijk bij hun klanten kunnen en andersom.

Ophaalservice
Een student uit Argentinië is erg blij met de service, alleen al uit praktische overwegingen. "Deze ophaalservice is erg fijn, want ik heb twee enorme koffers en nog een kleinere", zegt de student die economie gaat studeren. Afgelopen vrijdag zijn er al driehonderd studenten aangekomen en vandaag worden er nog eens zo'n zevenhonderd verwacht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen