Personal Finance24 apr '14 07:55

Zelf je salaris en werktijden bepalen: in Brazilië kan het

Auteur: Pieter van den Akker

Je eigen salaris bepalen. Het klinkt als een droom, maar in Brazilië doen ze het al. Ricardo Semler leidt daar Semco, het eerste bedrijf waarin werknemers hun eigen baas, werktijden en salaris bepalen.

Aukje Nauta is bijzonder hoogleraar Employability in Work Relations aan de Universiteit van Amsterdam. Jezelf een salaris van een miljoen toekennen zit er niet in volgens haar, maar de methode heeft wel voordelen.

Eigen verantwoordelijkheid
Nauta: "De kracht ervan ligt er vooral in dat je je bedrijf in heel kleine eenheden organiseert: 10 à 20 mensen. Je geeft ze allemaal een budget om vervolgens winst te kunnen maken. Dan is er voldoende controle dat je jezelf niet een miljoen toekent, want dan bestaat de business heel snel niet meer. Dus het komt met een heleboel eigen verantwoordelijkheid  en vrijheid. Dan zijn mensen eigenlijk helemaal niet zo greedy.''

Semco is een 'ontzettend succesvol' bedrijf, zegt Nauta. "De precieze cijfers weet ik niet, maar die weet Ricardo Semler zelf ook niet. Op de vraag hoeveel mensen er bij hem werken, antwoordde hij: 'geen idee'. Maar dat het succesvol is, is wel duidelijk. Hij nam het bedrijf over van zijn vader toen het heel slecht ging. Juist door de piramide helemaal om te draaien, heeft hij er voor gezorgd dat het bedrijf ontzettend gegroeid is. Maar ook dat heel veel van zijn mensen eigen bedrijfjes zijn begonnen, waar hij ook veel zaken mee doet."

Discipline
Als het zo'n successtory is, waarom gebeurt het dan niet overal?  "Omdat het heel veel discipline van mensen vergt", antwoordt ze. "En het vergt dat mensen, vaak 'mannetjes', afstand doen van hun positie en hun behoefte aan controle. Dat is de grote bottleneck waarom het niet al op grote schaal is opgevolgd sinds de jaren negentig, toen hij zijn boek al heeft geschreven."

Gerelateerde artikelen