Personal Finance21 okt '13 12:06

Nieuwe tandartsverzekering: gat in de markt?

Auteur: Marjan van den Berg

Bij tandartspatiënten doet vaak ook de rekening pijn. Steeds meer Nederlanders zijn niet aanvullend verzekerd. Tandartsen komen nu met een eigen verzekering.

Op initiatief van de NMT, waarin de tandartsen zijn verenigd, is daarvoor het bedrijf ixorg opgericht. Volgens directeur Toine Beljaars zit het nieuwe verzekeringsproduct "precies tussen verzekeren en niet verzekeren in".

Hij verwacht dat over 2 jaar zo'n 300.000 deelnemen in de verzekering.

Persoonlijk budget
De nieuwe verzekering houdt in dat mensen een persoonlijk budget voor de tandartskosten sparen. Bij calamiteiten zijn ze verzekerd tot 10.000 euro.

Wat je maandelijks kwijt bent, verschilt per persoon, zegt Beljaars. "Dat persoonlijk budget is gebaseerd op wat er aan tandartskosten te verwachten is voor jouw persoonlijke situatie. Dat bouw je in twaalf maanden op." Daar bovenop betaalt iedere deelnemer een bijdrage van 4 euro 85, waarvan de premie voor de calamiteitenverzekering deel uitmaakt.

Minder mensen verzekerd
De tandartsen constateren dat een toenemend aantal mensen zich uit kostenoverweging niet verzekert voor tandartskosten. Momenteel zou bijna eenderde van de Nederlanders geen aanvullende tandartsverzekering hebben.

"Wat wij in ieder geval zien - en dat blijkt ook uit onderzoek - is dat mensen die helemaal niet verzekerd zijn, minder naar de tandarts gaan", zegt Beljaars.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen