Personal Finance7 nov '13 08:19Aangepast op 7 nov '13 09:12

Een zorgverzekering: echt HEMA

Auteur: BNR Webredactie

Liefhebbers van de HEMA kunnen hun hart ophalen. Binnenkort kan men er een echte HEMA-zorgverzekering afsluiten.

Zorgverzekeraars krijgen een nieuwe concurrent uit onverwachte hoek, want het warenhuis gaat vanaf 1 januari ook zorgverzekeringen aanbieden. CEO Ronald van Zetten heeft hoge verwachtingen, zegt hij op BNR. "Ik kan geen precieze aantallen geven. Maar het feit dat we 10 procent korting op al je aankopen kunnen koppelen aan een zorgverzekering, maakt de propositie uniek en anders dan bij alle anderen."

Verzekeringen
Dekbedovertrekken, kandelaars, handschoenen en nu dan een zorgverzekering. Een opvallende uitbreiding van het assortiment bij de HEMA, maar volgens redacteur Marlise Hamaker komt die toch niet helemaal uit de lucht vallen: "Het is niet helemaal een nieuwe tak van sport voor de HEMA. Het bedrijf biedt al langer fiets-, rechtsbijstand- en reisverzekeringen aan."

Van Zetten op de vraag waarom zijn bedrijf nu voor de zorgverzekering kiest: "Het is enerzijds een vraag van klanten, anderzijds wilden we het hele pakket compleet te maken. Zorg is in ieder huishouden een heel belangrijk pakket, dat we willen aanbieden om een volledige aanbieder te kunnen zijn."

Het warenhuis gaat niet het wiel opnieuw uitvinden, maar werkt samen met verzekeraar Menzis. 

Gerelateerde artikelen