Personal Finance29 aug '13 19:54Aangepast op 29 aug '13 20:25

Leiden start proef met mobiel betalen

Auteur: Sjors Rodenburg

De gemeente Leiden start zondag een drie maanden durende proef met mobiel betalen. Zo’n duizend proefpersonen kunnen dan bij ruim honderd winkels betalen met hun mobieltje.

Leiden is de eerste stad in Nederland waar de nieuwe techniek wordt uitgeprobeerd. Afrekenen gebeurt heel eenvoudig door de mobiele telefoon tegen een betaalapparaat houden. Bij bedragen boven de 25 euro moet op de telefoon ook nog een pincode worden ingetoetst.

Sneller dan cash of pin
De proef is een initiatief van ING, ABN Amro, Rabobank en KPN. Alle testers hebben een Samsung Galaxy Express ontvangen, die is uitgerust met een speciale NFC-chip, die ook in een OV-chipkaart zit. Met deze technologie kan op korte afstand draadloos informatie worden overgedragen.

Volgens de initiatiefnemers gaat mobiel betalen sneller dan cash of pinnen. Ze zijn dan ook optimistisch over de toekomst. Toch zal het nog wel even duren voordat mobiel betalen breed wordt ingevoerd. De huidige generatie telefoons hebben de speciale chip nog niet standaard ingebouwd.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen