Podcast Uur8 okt '18 13:43

Newsroom en Bionic Man

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag in het Podcast Uur: Newsroom en Bionic Man.

Newsroom

Slachtoffers van mishandeling, een overval met een wapen, verkrachting, nabestaanden van een moord of doodslag - kortom slachtoffers van geweldsmisdrijven kunnen soms aanspraak maken op een schadevergoeding van het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Maar slachtoffers weten het fonds niet te vinden. Van de mensen die er recht op hebben vraagt maar 1 op de 5 zo'n schadevergoeding aan.

Er zijn geen juridische redenen om de dividendbelasting af te schaffen, las Laurens Berentsen in een nog niet gepubliceerd advies aan de Hoge Raad. Die afschaffing hangt natuurlijk nog steeds boven de markt, door de duizenden rechtszaken die buitenlandse investeerders hebben aangespannen. Die rechtszaken zijn een van de argumenten van de regering voor het afschaffen: het moet waarschijnlijk sowieso een keer gebeuren. Bij de Hoge Raad lezen ze nu dus een rapport van de advocaat-generaal waarin dat argument wordt ontkracht.

Boekenuitgeverijen hebben een beetje een stoffig imago. Innoveren vinden ze moeilijk. Maar ook in dat deel van de wereld heb je natuurlijk start-ups. En die lijken daar beter in te slagen. Niet met e-books, zoals eerder misschien werd gedacht. Maar wel met luisterboeken.

Bionic Man

Twee maanden praatte Robin Rotman met filosoof Peter Paul Verbeek en bio-hacker Peter Joosten over chips in ons lijf, exo-skeletten, brein-computer interfaces, kunstmatige lichaamsdelen en slimme medicatie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen