Politiek16 feb '16 10:33

'Huursector heeft geen 30 jaar de tijd voor hervormingen'

Auteur: BNR Webredactie

De maatregelen van minister Blok om de doorstroming op de huurwoningmarkt te bevorderen, zijn nog veel te beperkt, stellen makelaars en vastgoedmanagers.

Om woningnood in de vrije huursector te voorkomen, moet snel worden ingegrepen, zo stellen de brancheorganisaties van vastgoedmanagers en makelaars, VGM-NL en NVM. "De huursector heeft geen 30 jaar de tijd voor hervormingen", stellen zij in een gezamenlijk persbericht.

De Tweede Kamer stemde vorige week in met de nieuwe huurwet van minister Stef Blok (Wonen). Deze voorziet onder meer in maatregelen om het aanbod aan huurwoningen te verruimen en de doorstroming te verbeteren.

'Te weinig zoden aan de dijk'
Maar de vastgoed- en makelaarsbranches gaat het niet snel genoeg. Zij willen meer druk op de ketel. "De maatregelen van Blok zetten te weinig zoden aan de dijk'', zegt bestuurder Jean-Paul Rouwette van VGM-NL. "We hebben niet zoveel tijd voor al die hervormingen. Als minister Blok niet snel ingrijpt, dreigt woningnood voor huurders in de vrije sector.''

De organisaties waarschuwen dat de vraag naar huurwoningen alsmaar doorstijgt, terwijl het aanbod fors krimpt. Volgens Rouwette is nu dan ook snel veel nieuwbouw nodig op goede locaties.

Gerelateerde artikelen