Politiek18 feb '16 13:56

'Liever geen wetswijziging nodig voor hervormen mbo'

Auteur: Thijs Baas

Linksom of rechtsom moet er een eind komen aan de ongebreidelde schaalvergroting op mbo-scholen. Het liefst zou ook minister Jet Bussemaker zien dat daar geen wetswijziging aan te pas hoeft te komen en dat scholen het zelf oppakken. "Dan zijn de resultaten vaak beter."

Bussemaker erkent dat haar plan voor mbo-scholen het niet gaat halen. Ze wilde de scholen verplichten om zich om te vormen tot kleine colleges, maar zelfs haar eigen coalitiepartijen in de Tweede Kamer - VVD en PvdA - zijn tegen. Toch houdt Bussemaker vast aan haar wens dat het onderwijs op de ROC's kleinschaliger moet. Het is nu aan de scholen om te laten zien hoe ze dat zonder een wet voor elkaar kunnen krijgen, zegt Bussemaker.


 

"Ik wilde dat er discussie kwam in de discussie over hoe je herkenbaar, kleinschalig onderwijs vormgeeft waar studenten zich in gekend voelen. Dat de Mbo Raad een aantal constructieve voorstellen heeft gedaan, is veelbelovend. Ik kan me niet voorstellen dat er een Kamermeerderheid is die daar afstand van wil nemen en door wil gaan met groot, groter, grootst worden. Daar wil ik een eind aan maken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen