Politiek17 okt '14 20:09

Geslaagd offensief om romantisch beeld van happy hooker bij te stellen

Auteur: Thijs Baas

Justitie en hulpverleners zijn blij met het wetsvoorstel om foute hoerenlopers aan te pakken. PvdA, SP en ChristenUnie willen dat mensen die gebruikmaken van een gedwongen prostituee, 4 jaar cel of een boete van 20-duizend euro opgelegd krijgen. Volgens hen kan via de hoerenloper de mensenhandel pas echt aangepakt worden.

Zegt Anke van Dijke van Fier Fryslan in een verslag van Jeroen Stans. "Bijna alle meiden hebben lichamelijke klachten als ze bij ons binnenkomen. De helft doet aan automutilatie - snijden in zichzelf om weer wat te voelen. Zelfmoordgedachten en zelfmoordpogingen heeft één op de vijf al ondernomen. Nederland heeft massaal het volksgeloof in de happy hooker en als je allemaal denkt dat het happy hookers zijn, let je ook niet meer op."

Hoerenlopers massaal de bak in laten draaien is niet de intentie, zegt Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. "Als ze nu bij een kelderbox aanbelanden waar ze voor 10 euro aan hun trekken kunnen komen en daar staat een enorme Roemeense klerenkast voor de deur, dan weten ze dat ze voor een keuze staan: als ik nú diensten afneem, dan ben ik verantwoordelijk en zou ik schuldig kunnen zijn."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen