Politiek19 feb '16 16:02

Dijsselbloem accepteert schikking Abellio knarsetandend

Auteur: Thijs Baas

De schikking van bijna een kwart miljoen euro voor de ex-topman van spoorvervoerder Abellio, Jeff Hoogesteger, is 'heel vervelend', zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. Maar als aandeelhouder is het nou eenmaal niet mogelijk om werknemersrechten en arbeidsbescherming of jurisprudentie van rechters aan de kant te zetten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Dijsselbloem benadrukt dat het de verantwoordelijkheid van de NS is om de van fraude verdachte Abellio-medewerkers na hun gedwongen vertrek salaris door te betalen.  "Er zijn naar aanleiding van de affaire in Limburg acht mensen vertrokken, deels zonder geld en deels met geld. Helaas gaat dat zo in Nederland zo vanwege de bescherming die die mensen hebben onder arbeidsrecht." 

 

Dijsselbloem zegt in een reactie op de bekendmaking van het bedrag door NS dat hij het heel vervelend vindt dat mensen na een fraudezaak nog recht hebben op doorbetalen van salaris. Dijsselbloem is aandeelhouder van NS, Abellio is een NS-dochter, maar vindt het 'echt een zaak tussen werkgever en werknemer". "Nee, dit is niet sober. Maar óf je gaat naar de rechter en je bekijkt of je het gaat winnen, óf je schikt het. In dit geval is er geschikt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen