Politiek26 jan '16 15:38

JOVD: 'Van der Steur moet de beerput opentrekken'

Auteur: Thijs Baas

Het is aan minister van der Steur van Veiligheid & Justitie om de beerput rond de Teevendeal open te trekken, vindt de VVD-jongerenvereniging JOVD. Gisteren lekte uit dat ambtenaren op het ministerie van Veiligheid en Justitie van hogerhand opdracht kregen om niet verder te zoeken naar informatie waar de Tweede Kamer juist om vroeg.

Foto: ANP
Foto: ANP

JOVD-vice-voorzitter Jim van Mourik vindt dat het in ieder geval aan de VVD is om het initiatief te nemen tot een parlementaire enquête. Het heeft alle schijn van een doofpot, meent hij, en een parlementaire enquête maakt het mogelijk om mensen onder ede te horen. "We willen alle fouten weten die er gemaakt zijn. Dan weten we ook of er sprake is van een doofpot en dan kunnen we ook de juiste conclusies trekken. We willen de onderste steen boven halen om te achterhalen welke informatie door wie en waarom bewust achter is gehouden."
 


 

De zaak heeft volgens hem nog eens duidelijk gemaakt dat het vertrouwen in de politiek onder druk staat, maar voor een definitief oordeel over het verdere functioneren van Van der Steur vindt Van Mourik het nog te vroeg. De Tweede Kamer moet daar maar de knoop over doorhakken, zodra de minister openheid van zaken heeft gegeven. "Ik vind in ieder geval dat de VVD verantwoordelijkheid moet nemen en zelf het initiatief van de parlementaire enquête moet nemen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen