Politiek11 feb '16 09:31

Rutte als komiek: top of flop?

Auteur: Jolijn Mes

Gisterenavond kwam het er dan eindelijk van: het eerste Nederlandse Correspondents’ Dinner. Een uit Amerika overgewaaid fenomeen waarin de premier de pers én zichzelf op de hak nam. Hoe heeft Rutte het er vanaf gebracht?

ANP
ANP

Saskia Maas, oprichter van comedygezelschap BoomChicago, was erbij en vond het een geslaagde avond: "De sfeer was ontzettend goed. Dit was een hele goede eerste editie van wat hopelijk een traditie wordt."

Mark Rutte heeft dan ook volgens Maas een goede show neergezet: "De kunst is altijd om toch een beetje de grens op te zoeken en niet té braaf te zijn. Daar is hij zeker in meegegaan."

Bang dat zo’n gezellige avond de pers zal beïnvloeden, is Maas niet: "Bij Obama is het ook niet zo dat mensen de rest van het jaar niet meer kritisch zijn. Ik denk dat het absoluut hand in hand kan gaan."

Ook negatieve geluiden
Maar niet iedereen is zo enthousiast als Maas over het optreden van Rutte. Volgens columnist Kustaw Bessems was het Correspondents’ Diner met Mark Rutte zelfs het állerlaatste dat Nederland nodig had: "Één dag per jaar waarop hij juist niet als een flauwe oom clichés had opgelepeld. Dát was verfrissend geweest. Mark Rutte doet al het godganse jaar gezellig."


 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen