Politiek15 jan '16 16:12

Van der Steur: 'Ik had me beter als minister kunnen uitlaten'

Auteur: Thijs Baas

Waar gehakt wordt, vallen spaanders, zegt minister Van der Steur een dag na zijn excuses aan professor Maat. De MH17-onderzoeker werd onterecht hard aangepakt door de minister. Maar het was niet de eerste grote fout die Van der Steur als minister maakte.

Foto: ANP
Foto: ANP

Volgens de minister zit het 'm ook in de aard van het beestje: "Ik ben iemand die over het algemeen het hart op de tong heeft, maar op dat moment had ik me moeten realiseren dat ik te nauw bij die zaak betrokken was en dat ik me meer als minister dan als mens had moeten uitlaten."

 

Van der Steur heeft inmiddels alle Kamervragen beantwoord en ziet naar eigen zeggen uit naar een debat met de Kamer. "Ik heb in de brief laten weten dat ik in deze zaak aanleiding zie om in het kader van de WOB-procedure externe deskundige in te schakelen om mee te kijken naar de vraag wat er wel en niet openbaar wordt gemaakt en hoe we die toetsing nog verder kunnen verbeteren om de transparantie te garanderen. Of we minder zwartgelakte teksten gaan zien? Het is de vraag of dat de conclusie is, maar het gaat erom dat we maximaal transparant zijn."

Gerelateerde artikelen