Politiek1 feb '16 20:34

De parallellen tussen Felter en Wilders

Auteur: Didi Levison

Een Amsterdamse politicus die wordt veroordeeld voor het aanzetten tot homo-discriminatie. Wat betekent dat voor Geert Wilders?

Delano Felter. Foto: Youtube.
Delano Felter. Foto: Youtube.

“Alle homo’s moeten opsodemieteren”, dit verkondigde de Amsterdamse oud-politicus Delano Felter tijdens een verkiezingsdebat in de Rode Hoed in 2010. Daar wordt hij nu voor gestraft: een geldboete van 1000 euro waarvan de helft voorwaardelijk.

Geert Wilders
De rechtszaak liep al vijf jaar maar vandaag oordeelde het hof in Amsterdam dat de politicus Felter ondermeer aanzette tot homodiscriminatie. Een interessante zaak, want de uitspraak kan wat zeggen over hoe de rechter zal oordelen in de Meer-minder Marokkanen rechtszaak tegen Geert Wilders.

Tussen de zaak van Felter en de zaak van Wilders worden namelijk een aantal parallellen getrokken. Beiden beroepen zich op hun vrijheid van meningsuiting en Felter deed net als Wilders zijn uitspraken tijdens een publieke bijeenkomst.

Verslaggever Elfanie toe Laer spreekt met raadsheer van het gerechtshof Amsterdam Annelies Röttgering en Felters advocaat:

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen