Politiek15 dec '15 17:32

Zijlstra: 'Zaken rond Teevendeal onder het tapijt geveegd'

Auteur: Thijs Baas

Rond de Teevendeal zijn er de nodige zaken onder het tapijt geveegd, erkent nu ook VVD-fractieleider Zijlstra tegenover BNR.

Minister Van der Steur van Justitie antwoordde vanmiddag op 250 Kamervragen vanuit de Kamer. Belangrijkste conclusie: het kabinet had veel opener moeten zijn over alles wat te maken heeft met de deal met Cees H, zegt verslaggever Jeroen Stans. "Er is heel veel kritiek geweest op Veiligheid en Justitie. Het rapport van de commissie-Oosting was snoeihard en voor het eerst benoemt Zijlstra dat nu ook."

Zijlstra
Gisteren noemde Zijlstra de Teevendeal al 'een slechte zaak', vandaag maakt hij korte metten met het hele proces rond de deal. "Als je kijkt wat er naar voren komt, dan is er het nodige onder het tapijt geschoven. Dat is een feit, dat kun je niet ontkennen."

 

Premier Mark Rutte lijkt ook enigszins op zijn schreden terug te keren en zegt nu - in lijn met de conclusie van de commissie-Oosting - nu ook dat de deal niet deugde.

 

Kluitje in het riet
Ook D66-leider Alexander Pechtold gaat er inmiddels met behoorlijk gestrekt been in. Hij dreigt min of meer met een motie van wantrouwen, zegt hij tegen verslaggever Laurens Boven. "Dit hele gedoe over de Teevendeal raakt aan onze rechtsstaat, er zijn zaken gedaan door het OM met de onderwereld. Daar moet je heel terughoudend mee zijn, maar daar is nog bijgekomen dat de afgelopen twee jaar waarheidsvinding vanuit de Kamer gefrustreerd en geblokkeerd is. We zijn met een kluitje in het riet gestuurd."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen