Politiek7 mrt '16 20:42

Verzeker je van een goede reputatie

Auteur: Didi Levison

Je schiet een beschermd wild dier neer, de pikante foto's van je smartphone belanden op het internet of je bent betrapt op een bezoekje aan de vrouwen van lichte zeden. Wat doe je dan om je goede naam te beschermen? In België schakelt men gewoon de reputatieschadeverzekering in.

Foto: ANP
Foto: ANP

Steeds meer Belgen laten zich verzekeren tegen online imagoschade en internetfraude. Vorig jaar sloten 10.000 Belgen zo'n verzekering af. Het jaar ervoor waren dat er nog maar 5000.

Rechtsbijstandverzekeraar AXA is zo’n verzekeraar die mensen helpt om hun prestigeverlies weer recht te trekken. Marnik Vanhaverbeke noemt als voorbeeld de jager die leeuw Cecile doodschoot. De man kon zijn reputatie als tandarts wel op zijn buik schrijven. “Wij hadden hem kunnen helpen om juist te reageren in een crisissituatie”.

Als het imago van een persoon door toedoen van een ander niet meer te redden is, vergoedt een reputatieschadeverzekering de juridische kosten om de boel weer recht te trekken.

Maar reputatie of niet, de tandarts die Cecile doodschoot was zijn patiënten kwijt en liep daardoor inkomsten mis. En dat wordt door geen enkele verzekeraar vergoedt.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen