Politiek18 mrt '16 14:06

Schippers 'walgt' van gedrag PSV-supporters

Auteur: Judith Laanen

Minister Schippers van Sport walgt van het gedrag van Nederlandse PSV-supporters. Ze hoopt dat ze hard worden aangepakt. Nederland zal het Spaanse OM bijstaan in het onderzoek indien nodig.

ANP
ANP

Schippers zegt zich "diep te schamen" voor de acties van de voetbalsupporters, dat ze als een "grof schandaal" bestempelt. "Ik denk dat veel Nederlanders dat met mij doen."

De PSV-supporters beledigden en vernederden dinsdag vrouwelijke bedelaars op op het centrale plein Plaza Mayor in Madrid. Beelden ervan gingen de hele wereld over. De fans waren in de Spaanse hoofdstad voor een wedstrijd tegen Atlético Madrid.

Nederlandse hulp bij onderzoek
Het Spaanse Openbaar Ministerie onderzoekt het wangedrag van de PSV-fans. Als Nederland daarbij kan helpen, zal dat gebeuren, zegt de minister.

 

De minister zegt heel erg blij te zijn dat PSV meteen "fel" afstand heeft genomen van de wandaden. In een verklaring op de website liet PSV weten "passende maatregelen" te treffen zodra de daders opgespoord zijn. De club denkt aan stadionverboden "of ergere sancties".

Volgens de minister staan Nederlandse voetbalfans in het buitenland niet goed op de kaart. Vorig jaar vernielden nog supporters van Feyenoord een fontein in Rome.

In Brussel praat premier Rutte er vandaag over met zijn Spaanse collega premier Rajoy.

Gerelateerde artikelen