Politiek17 mrt '16 17:42

Jan Roos (GeenStijl) ‘gevraagd als kandidaat-Kamerlid VVD’

Auteur: BNR Webredactie

GeenStijl-verslaggever Jan Roos, een van de gezichten van het referendum over het samenwerkingsakkoord EU-Oekraïne, zegt gevraagd te zijn voor de Tweede Kamer door de VVD.

Jan Roos, gezicht van GeenPeil . Foto:ANP
Jan Roos, gezicht van GeenPeil . Foto:ANP

Roos vertelde dit in BNR De Wereld. Ook zei hij dat hij is gevraagd door VNL van de ex-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren.

Dat de VVD hem zou hebben gevraagd is opmerkelijk, want de VVD steunt het akkoord met Oekraïne, waar Roos fel tegen is. VVD-leider premier Rutte is ondertekenaar van het verdrag.

VVD bevestigt noch ontkent
De VVD bevestigt noch ontkent dat Jan Roos gevraagd is voor de lijst. "Ik kan helaas alleen maar procedureel antwoorden", zegt de woordvoerder van de partijvoorzitter. "Het antwoord ligt besloten in de lijst zoals we die te zijner tijd presenteren."

Tweede-Kamerlid Joram van Klaveren van VNL laat in een reactie weten: "We praten met heel veel mensen, maar daar doen we nooit uitspraken over."

 

Maar Roos zegt ook: "Ik heb geen keuze gemaakt om überhaupt de politiek in te gaan en voor een partij al helemaal niet."

Roos heeft ambivalente gedachten over het politieke handwerk: "Ik ben vaak in de Tweede Kamer. Ik zie die mensen, ik zie ook wat ze doen de hele dag. Het lijkt me een verschrikking om over grintpaden en kokkelvissen vier uur te moeten vergaderen met allemaal duffe types. In zoverre schrikt het me af. Aan de andere kant vind ik wel dat van de zijlijn roepen dat alles klote is, is zo makkelijk. Dan moet je op een gegeven moment ook iets gaan doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen