Politiek29 mrt '16 14:12

Terreurverdachten Rotterdam deze week voorgeleid

Auteur: Judith Laanen

De Fransman die afgelopen zondag in Rotterdam werd opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag, wordt deze week voorgeleid in Amsterdam. Dat schrijft minister Van der Steur vandaag aan de Kamer.

Foto ANP
Foto ANP

De verwachting is dat de 32-jarige Fransman na zijn voorgeleiding wordt uitgeleverd aan Frankrijk. De andere drie verdachten die ook werden opgepakt worden woensdag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Rotterdam.

Het OM onderzoekt in hoeverre genoemd drietal betrokken is bij terrorisme. Het betrof twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. Van de derde verdachte waren vandaag de persoonsgegevens nog niet vastgesteld, schrijft minister van Veiligheid en Justitie Van der Steur in de brief.

Een speciale antiterreureenheid van de politie verrichten zondag de aanhoudingen aan de Mathenesserweg en de Burgemeester Meineszstraat in Rotterdam-West, waar de verdachten verbleven. Bij de huiszoekingen werd geld, drugs en munitie in beslag genomen. Een woordvoerder kon niet zeggen of de arrestaties verband houden met de aanslagen in Parijs afgelopen november.

.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen