Politiek3 apr '16 10:32

'Van der Steur moet aftreden'

Auteur: ANP Nieuws

Een kleine meerderheid van de Nederlanders (52 procent) vindt dat minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) moet aftreden.

ANP
ANP

Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Van der Steur kan vooral geen genade vinden in de ogen van mensen die stemmen op SP, PVV en CDA.

Van der Steur kwam afgelopen week in opspraak nadat was gebleken dat hij de Tweede Kamer verkeerd heeft ingelicht over Amerikaanse terreurinformatie. Ook moest hij tijdens een debat over de aanslagen in Brussel op verschillende vragen het antwoord schuldig blijven.

Overigens denken de meeste kiezers dat de fout niet direct bij Van der Steur ligt, maar eerder bij zijn ministerie. Dat heeft grote fouten gemaakt, vindt 65 procent van de kiezers. En zulke fouten zijn geen incident maar komen wel vaker voor, meent 57 procent.

Referendum
De Hond peilde ook de stemming onder de Nederlanders over het referendum van komende woensdag, over het associatieverdrag met Oekraïne. Een kwart van de ondervraagden zegt zeker te gaan stemmen en van hen zegt tweederde tegen te zullen stemmen.

Van degenen die niet gaan stemmen, blijft een meerderheid (53 procent) thuis omdat ze denken dat de regering het verdrag, ongeacht de uitslag van het referendum, hoe dan ook zal ratificeren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen