Politiek20 jan '15 08:26

'Nog maar het begin van mogelijk een enorm omvangrijke zaak-Van Rey'

Auteur: Thijs Baas

Na ruim 2,5 jaar onderzoek begint vandaag het proces tegen Jos van Rey. De voormalig wethouder van Roermond wordt verdacht van verkiezingsfraude en zou smeergeld hebben aangenomen.

"Het gaat  in ieder geval om drie bevriende zakenmannen die hem zouden hebben omgekocht", zegt verslaggever Martijn de Rijk. "Hij zou  stemmen hebben geronseld voor verkiezingen, zijn partijgenoot Ricardo Offermanns vertrouwelijke informatie hebben verstrekt om hem te helpen bij zijn sollicitatie naar het burgemeesterschap van Roermond. Vorige week is er witwassen aan het lijstje van aanklachten toegevoegd. daarover horen we waarschijnlijk vandaag meer."

Om half 10 moet Van Rey voor het eerst voor de rechter verschijnen bij de start de regiezitting. Daarin wordt de voortgang van het onderzoek tegen hem besproken. Er komt vandaag dus nog geen strafeis. "Het OM begon al in 2012 met het onderzoek naar de handel en wandel van Van Rey. "De reeks aan aanklachten doet het al vermoeden, maar het was een enorm onderzoek. Justitie ondervroeg zo'n 200 mensen in de zaak, en nam enorm veel documenten in beslag. Het einddossier van de rijksrecherche bestaat uit meer dan 100 ordners."

Gerelateerde artikelen