Politiek17 mrt '16 13:58

Amsterdam hard bezig om financiën te verbeteren

Auteur: Jolijn Mes

Amsterdamse wethouder Udo Kock van Financiën weet hoe de financiële chaos bij de gemeente opgelost moet worden: aanpakken en doorpakken. Hij is nu twee jaar bezig met hervormingen en het gaat volgens hem de goede kant op.

ANP
ANP

Kock: "Maak nou eens af waar je aan begint. Er zijn de afgelopen tien jaar heel veel initiatieven genomen om die financiële functie in Amsterdam te verbeteren, maar de meeste daarvan zijn gewoon gestrand en niet afgemaakt. En dat moet nu anders."

Volgens de wethouder zijn ze nu goed op weg, maar moet er nog wel veel gebeuren: "De afgelopen tien jaar zijn heel veel problemen ontstaan. Het duurt ook lang voordat je dat op orde hebt. We zijn nu bijvoorbeeld bezig om 44 versnipperde administraties om tot vormen tot één concernadministratie. Dat is een razend ingewikkeld project en nog lang niet klaar."
 
Over twee jaar, aan het eind van de coalitieperiode, denkt Kock het fundament gelegd te hebben: "Ik denk dat we nog een hele tijd bezig zullen zijn om de boel op orde te brengen. Dus in die periode zal er af en toe zeker nog wat fout gaan."

Gerelateerde artikelen