Politiek14 mrt '14 15:02

Dominee noemt Borst 'engel des doods'

Auteur: BNR Webredactie

Oud-minister Els Borst was een 'engel des doods'. Het is geen toeval dat zij geen natuurlijke dood stierf. "Ze moest haar Rechter ontmoeten, die ze zo ontzettend met haar goddeloze uitspraak heeft gekwetst.''

Dat schrijft dominee A. van Andel deze week in het kerkenblad van de Hersteld Hervormde Kerk in Montfoort. Van Andel doelt met zijn woorden op de verzuchting "Het is volbracht'', die Borst slaakte toen de euthanasiewet was aangenomen. Jezus zou dat hebben gezegd toen hij aan het kruis hing en daarom stoorden veel gelovigen zich aan die uitlating. Borst bood er later haar excuses voor aan.

Van Andel meent dat God de oud-minister nu ter verantwoording heeft geroepen. "God laat niet met zich spotten.'' "Door haar inbreng zijn destijds veel en de meest goddeloze wetten in ons land aangenomen'', aldus de dominee.

Van diverse kanten werd met afschuw gereageerd op de teksten. "Onvoorstelbaar en onverdraaglijk'', twitterde Tweede Kamerlid Pia Dijkstra (D66).

De Hersteld Hervormde Kerk is een bevindelijk gereformeerd kerkgenootschap, dat is ontstaan toen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) in 2004 werd opgericht. De orthodox-gelovigen wilden daar niet aan meedoen. De kerk telt een kleine 60.000 leden in Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen