Politiek19 mrt '15 18:01

'Ard van der Steur nieuwe minister van Veiligheid en Justitie'

Auteur: BNR Webredactie

Ard van der Steur wordt de nieuwe minister van Veiligheid en Justitie. Dat meldt De Telegraaf.

Ard van der Steur. ANP
Ard van der Steur. ANP

De oud-advocaat Van der Steur wordt mogelijk morgenmiddag al door de koning benoemd. Van der Steur volgt Ivo Opstelten op, die vorige week opstapte omdat hij de Kamer verkeerd had geïnformeerd over de deal tussen justitie en crimineel Cees H.

Van der Steur wil tegenover journalisten niet reageren op het nieuws over zijn op handen zijnde benoeming. "Daar doe ik geen mededelingen over'', zei hij in de wandelgangen.

 

Rechten
De 45-jarige Van der Steur zit sinds 2010 in de Tweede Kamer voor de VVD. De geboren Haarlemmer houdt zich in de Kamer bezig met straf- en procesrecht, rechterlijke macht, gevangeniswezen en tbs, reclassering, wapenwetgeving, zware criminaliteit en misdaadslachtofferbeleid. Ook is hij lid van de enquêtecommissie die het Fyra-debacle onderzoekt.

Van der Steur studeerde rechten in Leiden en werkte bij het advocatenkantoor NautaDutilh. Ook was hij parttime docent burgerlijk recht op de Leidse rechtenfaculteit. Zijn politieke leven begon hij als lid van de gemeenteraad van Teylingen. Hij won in 1991 het Nederlands kampioenschap debatteren.

Teeven
Het is nog niet duidelijk wie de vorige week eveneens afgetreden staatssecretaris Fred Teeven opvolgt op Veiligheid en Justitie. Duidelijk is wel dat Teeven met de overstap van Van der Steur naar het kabinet terug kan keren in de Tweede Kamer, mocht hij dat willen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen