Politiek28 mei '15 08:04

Tientallen zorginstellingen willen pgb-schadeclaim

Auteur: BNR Webredactie

In drie dagen tijd hebben al tientallen zorginstellingen zich aangesloten bij Stichting PGBclaim. De stichting wil een schadeclaim indienen bij de Sociale Verzekeringsbank vanwege de betalingsproblemen met pgb-budgetten. In de Tweede Kamer is vandaag een hoorzitting over de ontstane problemen.

Directeur Kitty Beelen van Zorghuis Deurne en mede-initiatiefnemer van PGBclaim denkt dat het aantal aanmeldingen nog veel verder gaat oplopen. “We hebben nu rond de veertig aanmeldingen. Niet alleen van instellingen, maar ook van individuele budgethouders en een aantal zzp’ers. Het grootste deel komt wel van instellingen, maar in principe gaan we het voorbereiden voor iedereen."
 

Collectief
Gaat het nog steeds mis met die uitbetalingen of gaat het over wat er mis is gegaan? “Beide. U heeft waarschijnlijk vanochtend wel in de krant gelezen over te late betaling van salarissen. Als ieder voor zich naar de rechter moet, is dat natuurlijk een enorme toestand. Maar als je je verenigt in een collectieve schadeclaim denk ik dat het allemaal wat makkelijker is. Dus ook dat is een reden om je aan te melden.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen