Politiek9 apr '15 09:20Aangepast op 9 apr '15 10:27

PvdA-Kamerleden keren zich tegen hun leider Samsom

Auteur: Pieter van den Akker

Het is weer hommeles in de PvdA-fractie. De Kamerleden Mei Li Vos en Lutz Jacobi zouden een politiek manifest van ongeruste partijleden steunen. Het manifest hekelt het rechtse beleid van het kabinet.

Foto: ANP
Foto: ANP

De kritiek komt op een logisch moment, zegt politiek verslaggever Laurens Boven: "De PvdA houdt aanstaande zaterdag een ledenraad. Daar worden de verkiezingen voor de Proviciale Staten geëvalueerd, de zoveelste verkiezingen op rij die de partij verloren heeft. Dat heeft binnen de partij heel veel gerommel tot gevolg gehad. Het voorstel dat er nu ligt, is in ieder geval inhoudelijk van een aantal PvdA-leden om wat linkser te gaan zitten."
 

Eerlijke verhaal
Eén van de schrijvers van dit manifest is Gerard Bosman, PvdA-lid en voorzitter van de afdeling in Ridderkerk. Hij wil vooral het 'eerlijke verhaal' van zijn partij terug, zegt hij op BNR:

 

Inhoudelijke bijdrage Vos
Kamerlid Vos benadrukt dat zij het manifest niet 100 procent steunt, maar ze heeft er wel een inhoudelijke bijdrage aan geleverd.

Volgens Vos is het onzin dat hun actie tot gevaar zou leiden voor de coalitie. Die leunt op een kleine meerderheid in de Tweede Kamer. Een woordvoerder van Diederik Samsom laat weten dat de PvdA-top de discussie zaterdag zal aangaan en dat niet nu via de media doet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen