Politiek26 jan '13 20:53

Ministerie erkent fouten op lijst topinkomens

Auteur: BNR Webredactie

Er zijn fouten gemaakt bij het opstellen van de lijst van topinkomens van werknemers in de (semi)publieke sector. Dat geeft het ministerie van Binnenlandse Zaken toe.

Bij 26 grootverdieners die op de lijst staan, is hun ontslagvergoeding niet vermeld. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken zal deze gegevens alsnog naar de Tweede Kamer sturen. Dat liet hij zaterdagavond via zijn woordvoerder weten in reactie op een uitzending van RTL Nieuws, waaruit bleek dat de lijst onvolledig is.

Misgegaan op departement
De instellingen hebben de informatie wel goed aangeleverd, maar vervolgens is er op het departement iets misgegaan. Zo ontbreekt de ontslagpremie van 450.000 euro voor een directeur van de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

De lijst telt ruim 2650 mensen die in 2011 bij in totaal 493 (semi)overheidsorganisaties meer verdienden dan 193.000 euro. Gemiddeld lag hun salaris op 218.783 euro. Bijna driekwart van de overschrijdingen vond plaats in de zorg.

2 topverdieners ontbreken
Volgens RTL Nieuws ontbreken er twee topverdieners op de lijst. Binnenlandse Zaken zoekt uit of dat klopt, aldus de zegsman.

Gerelateerde artikelen