Politiek5 aug '15 17:34

Gesthuizen opent de voorzittersstrijd: wie volgt Marijnissen op?

Auteur: Thijs Baas

SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen wil voorzitter van de partij worden. Ze heeft zich vanmiddag kandidaat gesteld om vertrekkend voorzitter Jan Marijnissen op te volgen. Ze wil haar energie inzetten om het aantal leden in de afdelingen te vergroten.

Foto: ANP
Foto: ANP

Hoewel het huidige bestuur mogelijk nog met een eigen kandidaat op de proppen komt, betekent dat volgens Van Gesthuizen niet dat haar kandidatuur  niet wordt ondersteund. Maar bang voor concurrentie is ze niet. "Ik ben wel heel erg benieuwd naar de reactie en ik zou het eerlijk gezegd een prima idee vinden als e reen tegenkandidaat zou zijn. Het lijkt me ook goed om daarmee in debat te gaan, dus wat mij betreft: ik sta er helemaal voor open."


De voornaamste taak van een partijvoorzitter is volgens Gesthuizen om het boegbeeld te zijn voor de afdelingen en er ook in slaagt om de mensen in de afdelingen te inspireren.De ambitie om als partijvoorzitter de inhoudelijke koers uit te zetten heeft ze niet. "Als het goed is doe je dat met zijn allen samen en het politiek leiderschap ligt bij de fractievoorzitter in de Tweede Kamer Emile Roemer."

Gesthuizen werd naar de SP gelokt toen zij in 2004 de partij als vehikel zag om Nederland te veranderen. En nu is zij het op haar beurt wordt benaderd om te zeggen dat de SP aan de slag moet om Nederland te veranderen. "Dat zijn mensen tegen wie ik altijd zeg: 'ja, dat klopt, en dat doen we hier ook, maar daar hebben we jou juist nodig'. Ik zou graag zien dat dit soort mensen, die nog niet actief zijn in een politieke partij, zich bij onze partij aansluiten."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen