Politiek22 apr '15 06:35Aangepast op 23 apr '15 18:53

Coalitie nadert akkoord over opvang illegalen

Auteur: BNR Webredactie

De top van VVD en PvdA praat vanochtend verder over de opvang van illegalen. De regeringspartijen waren dinsdag optimistisch over de vooruitgang die ze hebben geboekt in de besprekingen, die al ruim een week duren.

Volgens bronnen in de coalitie ligt een akkoord over de kwestie binnen bereik en zouden de partijen het woensdag definitief eens kunnen worden over een oplossing voor hun meningsverschil. Het overleg begint rond 10.00 uur op het ministerie van Financiën.

Het is de bedoeling dat de top van VVD en PvdA na nieuw beraad over de illegalenopvang ook samen spreekt over de herziening van het belastingstelsel. Later op de dag is er bij Financiën mogelijk nog coalitieoverleg over de begroting voor 2016.

VVD en PvdA stonden vorige week nog lijnrecht tegenover elkaar over de vraag of uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland recht hebben op onderdak en eten ('bed, bad en brood'). Inmiddels zijn ze elkaar flink genaderd en zijn ze het volgens bronnen eens over 'de essentie' van de kwestie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen