Politiek26 jun '14 14:58Aangepast op 26 jun '14 18:20

GroenLinks-Kamerlid Voortman maand geschorst

Auteur: BNR Webredactie

Groenlinks-kamerlid Linda Voortman is door fractievoorzitter Bram van Ojik per direct een maand geschorst. Reden is haar mogelijke rol in het lekken van de sollicitanten voor de functie van Nationale Ombudsman.

Dat meldde Van Ojik zojuist. Uit onderzoek kwam naar voren dat Voortman binnen de fractie heeft gesproken over de vertrouwelijke sollicitatieprocedure voor de nieuwe Nationale ombudsman. "Zij en ik betreuren dat ten zeerste. Dat had niet mogen gebeuren'', aldus Van Ojik in een verklaring.

Hij is er wel van overtuigd dat Voortman niet betrokken is geweest bij het lekken van vertrouwelijke informatie naar de pers.

De NOS bracht onlangs de namen van enkele kandidaten die hadden gesolliciteerd naar de functie van Nationale ombudsman. De Rijksrecherche heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar het lek. Donderdag werd met de beschuldigende vinger naar Voortman gewezen, maar zij ontkende te hebben gelekt. Om verdere speculaties te voorkomen, heeft Van Ojik besloten haar nu 1 maand te schorsen, het reces niet meegerekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen