Politiek7 mei '15 06:55

CDA wil Kamerdebat over nieuwe flexwet

Auteur: Pieter van den Akker

Het CDA wil een Kamerdebat met minister Asscher over de problemen rondom de flexwet, die op 1 juli ingaat.

Foto: ANP
Foto: ANP

Via een meldpunt van vakbond CNV blijkt dat al bijna 200 organisaties massaal flexwerkers ontslaan om zo de wet, die flexwerkers juist meer zekerheid moet bieden, te omzeilen. Zelfs overheidsorganisaties doen dat. Zorgelijk, zegt CDA-Kamerlid Pieter Heerma op BNR.

"Omdat ze eerder hun baan verliezen dan dat er een vast contract in het verschiet ligt", licht hij toe. "De wet maakt de periode waarin je tijdelijke contracten kunt stapelen korter. Het idee van minister Asscher is dat mensen dan sneller naar een vast contract geleid gaan worden, terwijl in de praktijk zal blijken dat de draaideur voor veel mensen juist sneller zal draaien. De signalen daarvan zijn steeds sterker. We hebben een aantal weken geleden al een debat gehad naar aanleiding van ING."
 

Verkeerde voorbeeld
Dat uitgerekend die onderzoeksorganisaties daarmee bezig zijn, noemt Heerma een teken aan de wand. "Minister Asscher heeft weken geleden bij ING nogal hard uitgehaald toen het om een bedrijf ging. Maar als de overheid zelf het verkeerde voorbeeld geeft, dan is dat wel iets voor de minister om zichzelf voor achter de oren te krabben, zou ik zeggen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen