Politiek13 mrt '15 19:16

'Allemaal in de constructieve stand blijven'

Auteur: BNR Webredactie

Minder interviews en meer serieus onderhandelen over het echte probleem: dat adviseert minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zijn Duitse en Griekse collega’s.

Dijsselbloem zegt dit nadat zijn Duitse collega Wolfgang Schäuble in een tv-interview niet uitsloot dat het tot een ‘Grexit’ kan komen, omdat de bal op dit moment bij de Grieken ligt en het onduidelijk is wat zij gaan doen.

“Ik vind dat je als politicus moet zeggen wat je wilt en niet moet gaan speculeren over wat allemaal mogelijk of onmogelijk is”, zegt Dijsselbloem. “Volgens mij wil niemand een Grexit – zo heb ik het in de hele eurogroep beluisterd. Daarom zitten we nu met de Grieken aan tafel.”

De onderhandelingen met de Grieken over het steunprogramma zijn deze week in Brussel weer begonnen. De Griekse regering van premier Alexis Tsipras overlegt met de internationale geldschieters over besparings- en hervormingsplannen. Die zijn nodig om het huidige internationale steunprogramma voor het noodlijdende Griekenland af te ronden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen