Politiek19 nov '15 21:55Aangepast op 20 nov '15 07:14

Europa's meestgezochte man is kwijt

Auteur: BNR Webredactie

Waar is de meest gezochte man van Europa? Salah Abdeslam - de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs - is namelijk spoorloos. Dat zegt de Franse premier Valls vanavond in een interview met France 2.

"We weten niet of hij in Frankrijk is, of in België", zo zegt Valls. Abdeslam is afkomstig uit het Belgische Molenbeek. Daar zijn vanavond wederom huiszoekingen geweest, meldt Bart Bekaert, onze correspondent in België en hoofdredacteur van de nieuwsdienst Q-Music.


 

Eerder waren er ook geruchten dat Abdeslam zich zou bevinden onder de slachtoffers in de Franse voorstad Saint-Denis, waar gisteren de planner van de aanslagen Abdelhamid Abaaoud en diens nichtje wel bij om het leven kwamen.

Beschuldigende vinger
De aanslagen in Parijs hebben de Belgisch-Franse relatie flink verslechterd, zegt Bekaert. "De Fransen wezen redelijk snel met een beschuldigende vinger richting Brussel. Daar zijn de Belgen op hun beurt weer niet zo blij mee. Toen een Fransman achter de aanslag op het Joods Museum in Brussel bleek te zitten, maakte de Belgische regering ook niet gelijk verwijten naar Parijs."

Morgen in de Ochtendspits meer aandacht voor de klopjacht op Salah Abdeslam en de stagnerende samenwerking tussen Frankrijk en België.

Gerelateerde artikelen