Politiek23 apr '15 07:19

Politie overweegt acties tijdens grote festivals

Auteur: Eva Oude Elferink

De politie overweegt ook actie te gaan voeren tijdens grote festivals en evenementen die er aan zitten te komen. Dat zegt de Nederlandse Politiebond op BNR.

De politie voert al weken actie voor een betere cao. Zo reden gister politieauto's in een stoet met 60 kilometer per uur over de snelweg van Groningen naar Maastricht. "We zijn publieksvriendelijk begonnen, dat willen we ook, want we hebben geen conflict met de samenleving", zegt Han Busker, voorzitter van de Nederlandse Politiebond.

"We hebben een conflict met het kabinet en de minister die niet met een fatsoenlijk bod wil komen. Helaas wil je dan de druk opvoeren, ook met acties die wat minder publieksvriendelijk zijn."

Zo worden vandaag door heel het land politiebureaus gedurende twee uur gesloten. Maar daar blijft het mogelijk niet bij als verantwoordelijk minister Ard van der Steur niet op korte termijn reageert. Zo komt het evenementenseizoen er weer aan, zegt Busker.

 

De afgelopen weken is volgens de vakbondsvoorzitter 'pijnlijk' duidelijk geworden dat er sprake is van 'een kloof tussen de werkvloer en de politieleiding'. "Dat is op dit moment ook onderwerp van gesprek aan de bestuurstafels."

Tijdens het sluiten van de politiebureaus vandaag zijn agenten wel beschikbaar voor noodhulp, zodat de veiligheid blijft gegarandeerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen