Politiek29 apr '15 19:37Aangepast op 29 apr '15 22:04

Arriva overweegt vervolgstappen als Limburg ov opnieuw aanbesteedt

Auteur: Thijs Baas

Als de NS alsnog in aanmerking komt voor de aanbesteding van het Limburgse openbaar vervoer, zal concurrent Arriva zich beraden op vervolgstappen. Dat zegt Roos Zevenboom van de vervoerder die bij de eerste aanbestedingsronde tweede werd na NS-dochter Abellio. "Er ligt iets heel moois en laten we daar mee verder gaan."

Limburg sluit Abellio uit van de gunning van het openbaar vervoer in de provincie. De NS-dochter bleek eerder te hebben gefraudeerd en daardoor lijkt Arriva nu de beste kaarten in handen te hebben. "Wij zijn tweede geworden in Limburg, dat bod doet nog steeds gestand en dat is een prachtig bod voor de Limburgse reiziger. Bij een volgende ronde zal een nieuw bestek worden uitgezet door de provincie en je moet goed bekijken of dat gaat."

 

Van een nieuwe aanbestedingsronde moet nog maar blijken wat het programma van eisen wordt. "Wat ons betreft kunnen we er niet op speculeren. Dat is aan de provincie en dat moeten wij afwachten. Maar we hopen dat daar heel snel duidelijkheid over komt. Van het bod dat er nu ligt kennen we wél het programma van eisen, en dat bod doen wij gestand."

Gerelateerde artikelen