Politiek26 sep '14 12:51Aangepast op 26 sep '14 14:08

KPN: Diversiteitsbeleid niet afgeschaft, maar anders

Auteur: Marjan van den Berg

Topman Eelco Blok ontkent dat KPN is gestopt met het beleid om meer vrouwen voor topfuncties te werven, zoals een KPN-directeur heeft gezegd tegen Intermediair.

“Wij hebben in de Raad van Bestuur geen besluit genomen waarbij vrouwen ineens niet meer belangrijk zijn, of het beleid dat we hadden om echt serieus bij elke vacature te kijken of er een geschikte vrouw aanwezig is om te benoemen”, zei Blok enigszins geïrriteerd tijdens de aandeelhoudersvergadering van KPN. Hij gaf wel aan dat KPN de diversiteit in het management tegenwoordig ook probeert te vergroten met bijvoorbeeld meer allochtone en homoseksuele mannen en vrouwen.

Blok was om een toelichting gevraagd naar aanleiding van uitspraken van Jasper Rynders, Program Director Social Return, Inclusion en Diversity bij KPN. Die heeft tegen Intermediair gezegd dat KPN geen vrouwenquotum meer hanteert. “We hanteren sinds anderhalf tot twee jaar geen specifiek vrouwenquotum meer ondanks het feit dat er een positief effect is geweest op het aantal vrouwen werkzaam in de organisatie.”

KPN voerde in 2009 een vrouwenquotum in onder leiding van de toenmalige topman Ad Scheepbouwer. En met succes: van de acht grote telecombedrijven in Nederland telt KPN volgens Intermediair de meeste topvrouwen.

Waarden, inzichten en kwaliteiten toevoegen
Rynders zegt dat “niet alle verwachtingen zijn uitgekomen”. “We hoopten op meer leidinggevende vrouwen die vanuit hun vrouw-zijn deels andere belangrijke waarden, inzichten en kwaliteiten konden toevoegen aan het bedrijfsproces.”

Maar, voegt hij toe, alle bedrijven vissen wat dat betreft in dezelfde vijver. “Uiteindelijk zie je vooral blanke, hoger opgeleide vrouwen, tussen de veertig en vijftig jaar oud met dezelfde sociale achtergrond binnenkomen.”

Intussen raakte de hogeropgeleide multiculturele man in het verdomhoekje. Rynders spreekt zelfs van een “volledige veronachtzaming”. “Gegeven de snelle verkleuring van de Nederlandse samenleving is dit een onwenselijk bijeffect.”

Klonen
Minister Jet Bussemaker (Emancipatie) noemt de bevindingen van KPN “een interessante conclusie”. “Ze concluderen nu dat allochtone mannen niet aan bod komen en dat vrouwen eigenlijk te veel lijken op de mannen die ze al hadden. Dat zijn conclusies die we mee moeten nemen, want we willen juist meer diversiteit, ook aan de top van het bedrijfsleven. En niet steeds klonen van de mensen die er al zitten.''

Eerder deze maand noemde de minister nog de mogelijkheid om vrouwenquota in te voeren in het bedrijfsleven. VNO-NCW-voorman Hans de Boer vroeg zich daarop hardop af of er wel genoeg geschikte vrouwen zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen