Politiek31 mrt '15 08:12

Minder dan de helft heeft nog vertrouwen in politiek

Auteur: Thijs Baas

Het vertrouwen dat Nederlanders hebben in de politiek is gedaald. Dat blijkt uit de nieuwste peiling van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Gaf vorig jaar meer dan de helft van de ondervraagden het kabinet nog een voldoende, dit jaar is dat minder dan de helft.

Niet alleen het vertrouwen in de politiek neemt af. Zo maken we ons met name toenemend ongerust over de zorg, zegt Josje den Ridder van het SCP. "Mensen zijn niet per se ontevreden over de kwaliteit van de zorg op dit moment, maar vooral heel erg bezorgd over hoe het verder gaat. Ze maken zich wel zorgen over stijgende zorgkosten en dingen als decentralisaties en of de zorg ook in de toekomst goed blijft."

 

Ook de internationale politieke situatie baart veel mensen zorgen. Veertig procent  Veertig procent van de ondervraagden is ongerust over met name de radicale islam en de opkomst van Islamitische Staat.De meeste mensen voelen zich onmachtig, omdat ze het idee hebben dat Nederland, de EU en de Verenigde Statente weinig kunnen doen om de ontwikkelingen te keren, zegt het SCP.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen