Politiek20 feb '15 10:24Aangepast op 20 feb '15 11:52

CDA-voorzitter: samenwerking met PVV is niet oké

Auteur: Pieter van den Akker

In het kabinet Rutte-I kreeg het minderheidskabinet van VVD en CDA gedoogsteun van de PVV. Maar een samenwerking van het CDA met de partij van Geert Wilders zit er nu niet meer in. Dat zegt partijvoorzitter Ruth Peetoom in gesprek met BNR's Paul van Liempt.

Foto: ANP - Ruth Peetoom
Foto: ANP - Ruth Peetoom

 

Peetoom dan: Een samenwerking met de PVV lijkt me niet oké.”

Ruth Peetoom wordt in april op het voorjaarscongres van het CDA opnieuw benoemd tot voorzitter van de partij. Er waren geen tegenkandidaten.

Onbetrouwbaar
CDA-Kamerlid Mona Keijzer deelt de conclusie van Peetoom, zo blijkt uit haar reactie tijdens een gesprek van Van Liempt met een politiek panel. “De ervaringen die er geweest zijn in het Catshuis, dat je na zeven weken praten opeens op een ochtend besluit: ‘toch maar niet’, dat is onbetrouwbaar gebleken”, zegt Keijzer.

Daarnaast heeft het Kamerlid geen goed woord over voor uitspraken van Wilders over Marokkanen. “Constant maar roepen, maar nou nooit eens met een echte, reële oplossing komen.”

'Zeg nooit nooit'
Cora van Nieuwenhuizen, europarlementariër voor de VVD: “Wij hebben natuurlijk diezelfde ervaringen: dat de PVV, toen het moeilijk werd, hard is weggerend. Daar heb je weinig vertrouwen in.”

Toch wil Van Nieuwenhuizen niet helemaal uitsluiten dat het ooit nog eens van een samenwerking tussen VVD en PVV komt. “Je moet nooit nooit zeggen in de politiek. Misschien dat zij in de toekomst veranderen: dat het een heel ander soort partij wordt, maar ik kan mij niet voorstellen dat wij snel nog een keer aan zo’n experiment zullen beginnen.”

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen