Politiek25 apr '14 16:59

Satudarah plant acties tegen gemeente Tilburg

Auteur: Eva Oude Elferink

Motorclub Satudarah gaat actievoeren tegen de gemeente Tilburg. Die wil leden van de club per 1 mei verbieden in hun clubkleding door de stad te lopen. Ook komt er een samenscholingsverbod.

Aanleiding voor deze maatregelen is een reeks geweldsincidenten waarbij leden van Satudarah betrokken waren, zo laat de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus weten. Ook zou de gemeente signalen hebben gekregen over afpersing.

De motorclub gaat het verbod juridisch aanvechten, maar denkt ook aan andere acties. Wat precies, wil Guus Pronk, een van de leiders, niet zeggen."We wachten eerst af, kijken hoe het gaat lopen. Het verbod gaat op 1 mei in, dus niet heel lang daarna zal er wel het een en ander gaan gebeuren."

Camerabeelden
Pronk ontkent dat leden van zijn club betrokken zijn geweest bij geweldsincidenten. "Laat de burgemeester dat eerst maar aantonen. Door middel van camerabeelden of op wat voor manier dan ook. Want het zijn allemaal praatjes. Er zijn ook helemaal geen mensen gearresteerd."

Daarbij, zegt Pronk, lopen Satudarah-leden de afgelopen zes maanden al zonder clubjasje door de binnenstad van Tilburg. "En nu doet hij (Noordanus) alsof hij dat heeft afgedwongen."

Alert
De politie Midden- en West-Brabant zegt in een reactie tegen BNR 'extra alert te zijn op mogelijke acties' en zal het verbod vanaf 1 mei hoe dan ook handhaven.

Gerelateerde artikelen